Prijzen PCR sneltest met Non-COVID verklaring
☝Klik hierboven & Boek Vandaag je coronatest!☝

PCR test met Reisverklaring in Stadsweiden: zo ingepland en uitgevoerd

PCR test met Reisverklaring in Stadsweiden: zo ingepland en uitgevoerd

Wil jij internationaal reizen, dan word je misschien tegengehouden omdat je een PCR test met Reisverklaring in Stadsweiden en in de omgeving: Helpman, Oosterhoogebrug, Groningen, Korrewegwijk, en Oosterpark moet laten inplannen en uitvoeren. Dit klinkt als een hele klus en een ingewikkelde procedure, maar eigenlijk valt het best mee. Het enige wat belangrijk is, is dat je even goed moet nadenken over het tijdstip van de afname. Het inplannen en uitvoeren van de test zelf neemt maar een klein beetje tijd in beslag en met een negatieve uitslag kun je toch je belangrijke reis voortzetten. Lees hier verder en je zult zien dat het inplannen en uitvoeren van een PCR test met Reisverklaring een eitje is.

Online inplannen van een PCR test met Reisverklaring in Stadsweiden

De gemakkelijkste manier om je PCR test in te plannen is online. Voordat je daar een geschikte tijd uitkiest, doe je wat voorbereidend werk. Ook in ons werkgebied: Maak hier online afspraak Corona PCR-Test in Stadsweiden.

  • Je maakt jezelf bekend met de regels die gelden in het land van bestemming, je stelt vast welke coronatest je exact uit wilt laten voeren (deze informatie haal je uit dezelfde regels) én je achterhaalt wanneer je de resultaten ontvangt. Het is belangrijk dat deze niet worden opgestuurd nadat je wilt vertrekken.
  • Door deze informatie te combineren en te vergelijken met het moment waarop je vertrekt kun je voor jezelf bepalen welke datum en tijdstip voor jou het beste zijn. Vaak mag er niet meer dan 72 uur zitten tussen het moment waarop je vertrekt en het tijdstip van de afname van de test.
  • De afspraak boek je vervolgens online door een reservering te maken. Je krijgt een bevestiging en je bent klaar.

De test zelf

Als de dag van je afspraak is aangebroken ga je op het afgesproken tijdstip naar je testcentrum in Stadsweiden. Voor de test zelf heb je niet meer dan een kwartier de tijd nodig. Je gaat naar binnen en een zorgmedewerker neemt met een wattenstaafje wat slijm op uit je beide neusgaten. Dit wordt naar het laboratorium gestuurd en een aantal uren later kan dan bevestigd worden of het virus aanwezig was of niet. Omdat het slijm diep uit je neus gehaald wordt, is het een wat onaangenaam gevoel als de test wordt uitgevoerd. Maar gelukkig is het pijnloos en duurt het niet lang. Jij kunt je dag hervatten terwijl je monster in het laboratorium op de kweek gezet wordt. Afspraak maken in Stadsweiden of regio Korrewegwijk, Oosterpark ⮞

De resultaten

Nadat je bij het testcentrum bent geweest is het alleen nog afwachten wat de resultaten zijn van je PCR test met Reisverklaring in Stadsweiden. Deze worden digitaal via je e-mail opgestuurd, dus je hoeft niet nogmaals de deur uit. Als je resultaten negatief zijn, dan krijg je daar de Reisverklaring bij. Dit is een internationaal geaccepteerd en officieel document. Laat deze zien bij de gate of als je de grens overgaat en je vertrekt zonder zorgen. Testlocaties [prov]: Oosterpark en Korrewegwijk.

De terugreis

Ook voor de terugreis moet je dan weer een negatieve test kunnen laten zien en deze moet je dus afnemen in het land van bestemming. Het is dan belangrijk dat je de Nederlandse regels doorneemt voor reizigers die het land binnen willen komen.

Tarieven Sneltest en PCR-test met COVID reisverklaring
☝Klik hierboven & Boek Vandaag je test!☝